Du er her:

Oppdatert informasjon om koronasituasjonen

Klikk for stort bildeRegjeringen skjerpet inn de nasjonale smitteverntiltakene i starten av november. Vi opplevde også økende smitte i Nordland. På bakgrunn av dette har Sandnessjøen videregående skole strammet inn på en del tiltak for å redusere smitterisiko.

Regjeringens pressemelding: ​​​​​​

Skoler skal fortsatt følge gult nivå i trafikklysmodellen, med mindre helsemyndigheter beslutter at det skal være rødt nivå. Det er kommunehelsetjenesten som avgjør hvilket nivå den enkelte skole skal følge ut ifra hvor mye smitte det er lokalt. Her hos oss er vi fortsatt på gult nivå.

Smitteverntiltak fra Utdanningsdirektoratet:

Informasjon fra Alstahaug kommune:

Smitteverntiltak for skolen:

Målsetting: å kunne holde skolen åpen gjennom hele skoleåret 2020/2021 

På bakgrunn av smitteverntiltak fra regjeringen 5/11 og smitteverntiltak fra Udir 6/11 vil vi stramme noe inn på våre rutiner for smittevern. Tiltakene vil vare fram til juleferien. 

Vi er i dialog med kommuneoverlegen i Alstahaug som anbefaler at elever som har vært i praksis (YFF) i kommuner med smitte tester seg før de kommer tilbake til skolen, samtidig som vi gir hjemmeskole/digital opplæring inntil testsvar foreligger (tar vanligvis 1-2 døgn).  
Hvis du som elev er usikker på om du skal møte på skolen, ta kontakt med din lokale koronatelefon. Det er helsemyndighetene, ikke skolen, som avgjør spørsmål om testing og/eller karantene.  
Skolen v/kontaktlærer kan hjelpe elever med å ta kontakt med korona@alstahaug.kommune.no for å avtale test.  
På skolen skal vi tilstrebe færrest mulig nærkontakter i de ulike kohortene med tanke på eventuell smittesporing.  
Så er det viktig å være klar over at vi fortsatt er på gult nivå.  
Dere finner mer informasjon om de ulike nivåene her: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smitteverntiltak-for-barnehager-og-skoler/#157226  

Rutinebeskrivelser for elever og ansatte finnes på Itslearning og intranett.

Husk at det er viktig å fortsette og ivareta hygiene:

  • Håndvask  
  • Antibac

  • Hoste i albuen

  • Holde avstand  

Situasjonen vi nå opplever er krevende for oss alle og medfører at våre tradisjonelle markeringer og adventsstunder må gjøres annerledes. Vi skal gjøre vårt beste for å gjøre disse dagene best mulig for den enkelte ved å skape trygghet, bidra til fortsatt læringstrykk, samt finne fellesskap i tiltak som kan gi glede samtidig som vi ivaretar smittevernet. Vi følger situasjonen fortløpende og kommer med ny informasjon ved endringer.  

 

Ha en fin adventstid!

08.desember 2020 

Sissel M. Høberg 

rektor 

Klikk for stort bilde Crestock  

 

 

 

 De videregående skolene i Nordland går over til gult tiltaksnivå fra og med onsdag 20. januar

   Regjeringen innfører flere nasjonale smitteverntiltak som innebærer at alle landets videregående skoler skal over på rødt nivå.

 Det er ingenting vi heller vil enn å ønske deg velkommen inn døra og la deg få møte elevene og lærerne våre! Men når det ikke lar seg gjøre, har vi satt sammen presentasjoner som kanskje gjør deg litt kjent med oss.

 Ordfører i Alstahaug kommune, Peter Talseth, overrakte i dagens kommunestyre en plakett til rektor Sissel Merethe Høberg som viser at Sandnessjøen videregående skole er blitt sertifisert som miljøfyrtårn.

 gjelder spesielt for Bodø-området

Vi ønsker foresatte til våre elever v/vg1 og vg2 velkommen til samarbeidsmøter i uke 38. 

Vi ønsker deg velkommen til Sandnessjøen videregående skole. Ta godt vare på skoleplassen din og bruk den muligheten du har fått til å skaffe deg en utdanning for framtida!
 

Helse- og oppvekstfag vg1 og en kombinertklasse barne- og ungdomsarbeider/helsefagarbeider vg2 tilgjengelig for voksne.

Fiskeridirektoratet har innvilget en opplæringstillatelse på produksjon av 550 tonn laks til YSK Marine (kombinert yrkesfag- og studiekompetanse) innen naturbruk/akvakultur på Sandnessjøen. Det gir bedriftene og skoleeier inntekter som sikrer videre drift av det unike tilbudet på Helgeland.