To av internasjonaliseringsgruppens lærere, Renate Nordnes og Rune Lie - Gjeseth, besøkte i uke 4 Ljubljana i Slovenia for å skrive søknad om et nytt Comenius-prosjekt. Elever og lærere ved Sandnessjøen VGS har tidligere deltatt i flere internasjonale Comenius-prosjekter.

Hvert år arrangerer skolen en utdannings- og yrkesmesse for elevene. I år var den nye foajeen og kantinen tatt i bruk til messeområde, og interessen var stor, både fra elever og utstillere.

Onsdag 5.januar 2011 kl. 13.10 satte klasse SS3A og SS3B fra Sandnessjøen ut på det som skulle vise seg å bli en episk reise til Oslo for å besøke Minitinget. Vi reiste med buss og tog, så reisen skulle vise seg å bli relativt slitsom, men etter 18 timer med ubekvemme sitteplasser ankom vi endelig Oslo.

Det nye året året var knapt begynt da PB3A tok fatt på sin første tverrfaglige utfordring - en nasjonalromantisk tur til Varden.

For første gang på 17 år, holdt skolen juleavslutning i eget hus. Og det ble en flott forestilling i den nye foajeen, med variert program og mange dyktige bidragsytere.

Sandnessjøen videregående skole har fått 144.000 kroner i støtte til sitt internasjonaliseringsarbeid. Skolen har fått støtte fra EUs program for livslang læring, nærmere bestemt Comenius, for å være med på et multilateralt prosjekt fra høsten 2008 til våren 2010.