Det er ikke ofte skolen har en trippel VM-mester, så rektor Knut Pettersen var raskt ute med å overrekke blomster da Mathias Langseth Eliassen var på plass igjen første skoledag etter påske. Han ble tatt imot med stor jubel da han ankom hjembyen etter VM i drilling i Sveits.

Tradisjonen tro ble det arrangert påsketurnering med volleyball og innebandy siste fredag før påskeferien. Lærerne spilte seg til finalene i begge disipliner, men måtte se seg slått av elevlag da det spisset seg til.

Elever og ansatte som deltar i Comenius prosjektet har vært ute på tur igjen. Tre elever som var med på denne runden har skrevet litt om hvordan de oppleve turen.

Har du tungerullegen eller PTC-gen? Biologigruppa har forsket på sine medelever og skolens ansatte

Den som tror EU-debatten har sovnet stille inn, tar skammelig feil. Skolens Politikk- og menneskerettighetsgruppe har nylig debattert EU og EØS med plakater og stort engasjement. Her følger en liten rapport fra lærer Rune Lie-Gjeseth.

Den 18. januar klokken 14:00 hoppet en munter gjeng fra tredjeåret studiespesialisering ved Sandnessjøen videregående skole på bussen fra Sandnessjøen til Mosjøen, og derifra videre med tog til Oslo. Her ventet to lærerike dager med besøk på Minitinget, Hjemmefrontmuseet og for noen Nobels Fredsprissenteret.

Kristian Einarsen og Asbjørg Evydatter Breines var de to første elevene som deltok i prosjektet ”Builing bridges with the stones of the broken walls- The human right to live peacefully together”. Asbjørg og Kristian har på ulikt vis formidlet oppholdet, og ønsker å dele disse betraktningene.

23. november ble markert som Mot til å glede-dagen ved Sandnessjøen videregående. Noe som resulterte i en minikonsert i kantinen. To lærere og to elever grep gitarene og viste mot på scenen til glede for resten av skolen.

Sidsel Levin, daglig leder for Jødisk museum, hadde med seg et foredrag om den norsk-jødiske historien da hun 13. oktober besøkte skolen. Hun holdt foredraget for VG3-klassene. Levin er selv fjerde generasjons innvandrer, musikkpedagog og kulturformidler.

Ni elever og to lærere fra VG2 Design og håndverk reiste tidligere i høst til Mazekiai i Litauen, og hadde en annerledes skoleuke hvor entreprenørskap, redesign og produktutvikling sto på dagsorden. Elevene bodde hjemme hos vertsfamilier, og prosjektet innebar både praktisk arbeid og bedriftsbesøk.