Helse- og oppvekst

Klikk for stort bildeHar du lyst å jobbe med mennesker og liker å praktisk arbeid? Da kan helse- og oppvekstfag være noe for deg. På helse- og oppvekstfag lærer du mye spennende om det å jobbe med mennesker i forskjellige aldersgrupper, fra barnehagebarn til eldre Du lærer hvordan du kan møte mennesker i ulike livssituasjoner.

Ved å være elev ved helse- og oppvekstfag vil du blant annet lære mer innenfor fagområdene forebyggende helsearbeid, førstehjelp, anatomi og fysiologi, kosthold, og ikke minst hvordan man kommuniserer og samhandler med andre mennesker. Det er nyttig lærdom uansett hvilket yrke du velger deg. På dette utdanningsprogrammet er det mye praktisk øving, og skolen har en moderne praksissal og et undervisningskjøkken. Som elev på vg1 får du også seks uker praksis gjennom faget yrkesfaglig fordypning der du vanligvis er i praksis i skole, barnehage, sykehus eller omsorgssenter. Hvis det er mulig legges det til rette for at du kan ha praksis i din egen hjemkommune.

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker hvor egne holdninger og kunnskaper om helsefremmende arbeid, sykdommer, arbeidsmiljø og kulturelle forskjeller er viktig. I disse yrkene stilles det krav til helhetlig tenkning og tverrfaglig samarbeid.

Det er mange spennende yrker å velge mellom ved å gå helse og oppvekst. Hos oss kan vi tilby helsefagarbeider og ambulansefag på vg2.

Mitt yrke - Helsefagarbeider

Her kan du lese mer om utdanningsløpet innenfor helsefagarbeid

Her kan du lese mer om hva en helsefagarbeider jobber med

Her kan du lese et intervju med en helsefagarbeider

Mitt yrke - Ambulansearbeider

Her kan du lese mer om utdanningsløpet innenfor ambulansefag

Her kan du lese mer om hva en ambulansearbeider jobber med

Her kan du lese et intervju med en ambulansearbeider

Det kan også være viktig å merke seg at:

• Innen helse- og oppvekstsektoren vil det være stort behov fremover for lærlinger og fagarbeidere i alle kommuner på Helgeland.
  • Dette utdanningsprogrammet gir også nyttig praksis og erfaring hvis du senere skulle ønske å studere videre innen helse- eller skolesektoren.
  • I flere yrker kreves det politiattest.
  • Etter Vg2 eller etter oppnådd yrkeskompetanse kan du velge Vg3 påbygging til generell studiekompetanse. Dette tilbys også ved vår skole.
Margit Pernille Langseth
Avdelingsleder HO og SS