Vinnere av årets avisprosjekt

Klikk for stort bildeFørsteklassene på studieforberedende og idrettsfag har hatt avisprosjekt. I dag ble det kåret vinnere i "beste artikkel" og "beste avis".

Det er tre klasser som har vært med i prosjektet og hver klasse har laget en egen avis. Elevene har jobbet godt i en kort periode, og fått prøve seg som journalister og redaksjon. Lars Olve Hesjedal fra Helgelands blad har vært med fra starten som inspirasjonstaler og dommer. Hesjedal gav elevene ros for kreativitet og dyktighet, både i valg av tema for artikler og i arbeidet med layout til selve avisene. En artikkel fra hver avis ble trukket frem som "beste artikkel" og på bildet ser vi forfatterne av de tre beste artiklene sammen med Lars Olve Hesjedal. Fra venstre har vi: Anders Edvardsen, Elias Mehari Merhatsen, Zaina Abu-Taqia, Jakob Botn, Lars Olve Hesjedal, Aisha Bashir, Sanna Fjellgaard, Mohamad Dabti og Obada Dabti.

Beste avis

Avisen til klasse ST1B gikk av med seieren for "beste avis". Lars Olve trakk frem god samling av relaterte artikler og tydelig overskrifter på kategorier i headingen som noe av det som skilte denne avisen fra de andre.
Klikk for stort bildeHer ser vi Lars Olve med redaksjonen for vinneravisen. Fra venstre: Louise Ingebrigtsen, Julie Hoff Antonsen, Victor Berglund, Leon Lisø og Sorua Hadi.

Premiering

I tillegg til heder og ære for godt gjennomført jobb til alle vinnerne, skal vinnerartiklene publiseres i Helgelands blad om ikke så lenge.  Alle som her vært i redaksjonene skal også en tur ned på Helgeland blad for en titt på innsiden av en ekte avis.