MIDLERTIDIG FRAVÆRSREGEL

Klikk for stort bilde

Regjeringen har fastsatt midlertidige fraværsregler som skal gjelde i perioden 24. august til 31. oktober, se lenken: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/midlertidige-fravarsregler-er-fastsatt/id2736940/. Her presiseres det at fravær i perioden av helsegrunner ikke skal føres på vitnemål eller kompetansebevis. Eleven må likevel legge frem foreldrebekreftelse eller sende egenmelding (elever over 18 år).

Fravær registreres på iSkole

• Eleven, både myndige og umyndige som ikke møter til timen eller skoledagen grunnet helseårsaker skal sende melding umiddelbart til kontaktlærer på iSkole via rutinen Mine sider>Meldinger. Alternativt kan sms eller Its Learning benyttes.
  • Foreldre/foresatte for elever under 18 år skal bekrefte fraværet ved å sende en epost eller sms til kontaktlærer
  • Når eleven har dokumentert fravær av helsegrunner (egenmelding eller bekreftelse fra foresatt) fører kontaktlærer fravær med bokstaven O i Iskole
  • Fravær som ikke er dokumentert med bokstaven O vil være registrert med bokstaven F og vil komme med på Vitnemål og Kompetansebevis

Undervisningsopplegg

• Elever som er hjemme, skal så langt det er mulig følge det undervisningsopplegget faglærer har lagt ut på it’s learning via kalenderfunksjonen e.l.