Velkommen til skoleåret 2018/2019!

Vi ønsker deg velkommen til Sandnessjøen videregående skole. Ta godt vare på skoleplassen din og bruk den muligheten du har fått til å skaffe deg en utdanning for framtida!

Hvordan takke ja til skoleplass

Melding om inntak sendes ut ca 6. juli. Svarfrist blir oppgitt i inntaksmelding og er ca 6 dager. Dersom du ikke har krysset av for forhåndssvar, må du svare på vigo.no. For å logge deg inn må du benytte MinID. Dersom du ikke gir svar, blir det å regne som "Nei" til skoleplassen. 2. inntaket er 27 juli.

Mer informasjon om hvordan du går frem får du ved å lese artikkelen Hvordan svarer du? på sidene til vilbli.no.

Skolestart

I forbindelse med skolestart vil skolen være åpen søndag 19.august mellom kl. 18.00 og 20.00 dersom du/dere har lyst å gjøre dere kjent med skolen. Elevtjenesten, avdelingsledere og rektor vil være tilstede.

Skoleåret begynner mandag 20. august.

Vg2 og Vg3 elever møter kl. 08.30.

Vg1 elever møter kl. 10.00.

Oppmøte i kantina. Skoledagen varer til 14.50.

NB! Det er veldig viktig at du gir beskjed på forhånd dersom du ikke kan møte første skoledag for å ikke miste plassen din.

Skolefrokost:

Fra skoleåret 2018/2019 serverer vi havregrøt og/eller frokostblanding i kantina mellom kl. 08.00 og 08.40

Lånekassen

Informasjon om lån og stipend finnes på nettsidene til Lånekassen. Lånekassen på også på Facebook.

Skoleskyss

Er du elev i videregående skole og har krav på skoleskyss/busskort, må du nå søke om skyss på nett.

Avstanden må være over 4 km mellom hjem og skole for å ha krav på skyss.

Utlån av læremidler og PC

Du vil få utlevert læremidler og PC rett etter skolestart etter at avtale om leie er signert. Husk å få signatur av foresatt dersom du er under 18 år.  Her kan du lese mer om PC ordningen.

1) Vg1-elevene kan levere digital avtale ved å vise fram signert avtale på sin mobil.

2) Dersom problemer med mobil etc, kan avtale leveres i papirformat.

Vg2- og Vg3-elever har allerede levert avtaler. Er du ny elev i denne gruppen og kommer fra et annet fylke, må du levere avtale i papirformat

Lenke til signering av avtale om lån av PC og læremidler/bøker

Elektronisk varsel.

Hvis en elev i løpet av skoleåret står i fare for å få ikke vurdert i et fag eller nedsatt orden, vil det bli sendt ut et varsel i forkant. Eleven/foresatte vil få melding via e-post om at en kan finne et slikt varsel på iSkole som er skolens administratrative system. Mer informasjon om elektronisk varsling

Skjemaer som må leveres ferdig utfylte første skoledag.

Mer informasjon finner du under knappen Elever og foresatte.

Lingdys/Lingright for dyslektikere

Har du tidligere bruk Lingdys/Lingright på ungdomsskolen må du søke på nytt ved overgang til videregående skole dersom lisensen ikke er registrert.

Informasjon om registrering og søknad