Endelig får elever i Nordland velge YSK havbruk

Fra venstre: Roar Isaksen fra Marin Harvest, Rune Lie-Gjeseth SVS, Ann Kristin Aaker fra LetSea, Sylvi Halset, Are Flatøy og Robert Blomsø fra SVS - Klikk for stort bildeFra venstre: Roar Isaksen fra Marin Harvest, Rune Lie-Gjeseth SVS, Ann Kristin Aaker fra LetSea, Sylvi Halset, Are Flatøy og Robert Blomsø fra SVS En delegasjon fra Lets Sea, Marine Harvest og Sandnessjøen vgs har vært på Fusa vgs for å forberede YSK utdanning til høsten.

Fusa VGs har YSK (Yrkes»og studiekompetanse) utdanning som er et fireårig løp som vil gi elever både fagbrev i akvakultur og studiekompetanse med realfagene. Dette er et tilbud for framtida i Nordland og på Helgeland. Næringa er med for å skape godt utdannet personalet for framtida.

Elever ved Fusa videregående skole lovpriser utdanninga. De legger vekt på at studiet er unikt ved at de både får teori på skolen og god praksis fra næringa. Samtidig sier de at løpet de har valgt er krevende med to dager i bedrift og tre dager på skole fra skolestart.

Roar Isaksen som skal ivareta arbeidet fra Marin Harvest sier:

-Dette er en unik måte for elever å få kjennskap til næringa før eventuell høyere utdanning. Næringa trenger rekruttering med god kompetanse innenfor fiskehelse, ernæring, daglig drift, kjennskap til miljømessige konsekvenser osv. I hele tatt praktisk teknisk kompetanse.

Vi har fått god hjelp fra personalet på Fusa videregående skole og Bolaks som er en av deres samarbeidsbedrifter. Vi gleder oss til oppstart av tilbudet og er i full gang med planlegging. Elevene som blir tatt opp på studiet vil få unik utdanning for framtida i Nordland.

Besøksadresse:

Novikveien 47visMOT_logo_red_jpg.jpg